Грижа за обувките


Обущарите ни съветват винаги да използваме обувалка, за да не деформиране задната и страничните части на обувките. Друга тяхна препоръка е да натъркаме с фина шкурка плъзгащите се подметки, за да избегнем неприятни инциденти, като падане например.

            Ако новите обувки Ви стискат, подръжте ги за няколко минути над тенджера с  вряща вода и още топли ги обуйте - от парата кожата неминуемо ще се отпусне.

            Потенето пък уврежда вътрешните стелки от кожа, затова щом видите, че се набръчкват, сменете ги с нови – струва си да дадете малко пари, за да избегнете появата на пришки по ходилата. Резултат от потенето са и неприятните миризми, на които можете да противодействате със специални дезодоранти. Когато не разполагате с подобен продукт наръсете щедро вътрешността на обувките със сода бикарбонат, оставете ги така една нощ и на сутринта ги изтръскайте добре преди да ги обуете.

            Ще запазите в идеално състояние обувките си, ако никога не носите един и същ чифт два дни поред и след като се приберете вкъщи непременно ги оставите да се проветрят извън шкафа.

            Щом обувките са се намокрили от дъжда напълнете ги с вестници, за да не се деформират и в никакъв случай не ги оставяйте до източник на топлина. Бързото съхнене ще втвърди кожата и ще я състари преждевременно и ще я напука. Сушете обувките далече от парното или печката, слагайте ги да легнат настрани. Обръщайте ги от време на време и така те със сигурност ще си възвърнат първоначалната форма.           

            Ако не носите обувките си два – три месеца при смяна на сезоните например, непременно ги напълнете със вестници или сложете в тях отпегачи.

 

 

      ПОДДЪРЖАЙТЕ ДОБРЕ ОБУВКИТЕ СИ - ТЕ ЩЕ ВИ СЕ ОТБЛАГОДАРЯТ!!!

  НОВА КОЛЕКЦИЯ
Дамска колекция
Мъжка колекция
Чанти
ПРОМОЦИИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
КОНТАКТИ


 
 
 
OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с Условията за ползване и Политиката за личните данни.
Повече за бисквитките ще намерите тук