Грижа за обувките през зимата


Грижата за обувки през зимата е много важна, защото влагата и студеното и време може да бъде пагубно за обувките и да повлияе на тяхната издръжливос. Ето полезни съвети за грижа и поддръжка на обувките от естествена кожа през зимата:

  • Импрегниране с водооучсточиви препарати: Преди първото обуване на новите обувки през зимата, е добра винаги да ги обработите с водоотблъскващ препарат, като течен парафин или спрей. Този продукти ще предпазят обувките от влага и петна, но знайте, че прекомерното им използване може да промени цвета на кожата!
  • Почистване след всяко ползване: Винаги е добре след всяко носене през зимата да почиствате обувките, за да премахнете влагата, калта и други замърсявания като сол или луга. Използвайте мокри кърпички на произодители на козметика за обувки или влажна кърпа. След това нанесете импрегниращ спрей за боядисване или предпазване от вода и сняг!
  • Подсушаване на обувките: Ако намокрите вашите обувки НИКОГА не ги излагайте на директна топлина като радиатор или огън, тъй като това ще повреди лепилото и то ще загуби своята еластичност! Топлината може да навреди и на кожата! След носене ги поставете на стайна температура и ги пълнете със сухи хартиени кърпи, които ще абсорбират влагата, същият ефект имат хавлиените чорапи ако ги натъпкате в обувката! Важно е да ги оставите ден-два до пълно изсъхване!
  • Полиране и подхранване: Редовната грижа с боя и подхранващи продукти, има ги много на пазара, ще удължи живота и красотата на вашите желани обувки и те ще ви служат вярно!
  • Стелки: Зимата и влагата може да създаде условия за развитие на бактерии и неприятни миризми в обувките. Затова използването на антибактериални стелки може да помогне да се поддържа хигиената и свежестта на обувките.
  • Подяна на обувките през зимата: Ако е възможно, не носете един чифт обувки всеки ден през зимата, за да им дадете възможност да се отпуснат и да се изсушат между носенето!

Поддържайте добре обувките си и кожените изделия, както препоръчват производителите им и те ще ви бъдат верни!

  НОВА КОЛЕКЦИЯ
Дамска колекция
Мъжка колекция
Чанти
ПРОМОЦИИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
КОНТАКТИ


 
 
 
OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с Условията за ползване и Политиката за личните данни.
Повече за бисквитките ще намерите тук